helikoptervlucht

Nieuwe Eurocopter EC-120b in gebruik genomen

We zijn al meer dan twintig jaar een bedrijf dat helikoptervluchten organiseert. De focus lag in eerste instantie vooral op het verzorgen van rondvluchten van korte duur. Door de jaren heen is het aantal opstaplocaties aanzienlijk uitgebreid, zodat we nu in het grootste deel van het land rondvluchten aanbieden. Inmiddels bieden we ook bijvoorbeeld chartervluchten, foto- en filmvluchten en beveiligingsvluchten aan. Vooral het personenvervoer wordt steeds belangrijker. Om aan deze vraag te blijven voldoen hebben we een Eurocopter EC-120b (callsign PH-PDK) in gebruik genomen.

Behoefte aan nieuwe helikopter

Geplande rondvluchten worden al jaren door ons uitgevoerd. Door het succes ervan hebben we voor die inzet een vaste helikopter in gebruik. Maar de diensten erom heen breiden ook uit, zodat we al snel capaciteit te kort komen. Met name het VIP vervoer en andere zakelijke diensten vragen om voldoende capaciteit. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere helikopter om onze eigen vloot uit te breiden. Na een gedegen onderzoek hebben we een aantal helikopters geselecteerd en geïnspecteerd. We hebben gekozen voor een Eurocopter EC120b. Deze is inmiddels klaar gemaakt voor gebruik en voorzien van onze reclame. Om aan de regelgeving te voldoen is een Aeronautical Operation Certificate nodig, waarvoor we een Joint Venture zijn aangegaan met Rotarywings. We kunnen dan ook met gepaste trots stellen: ‘operated by Rotarywings AOC’

PH-PDK – Eurocopter EC120b

De nieuwe PH-PDK is een Eurocopter EC120b, ook wel Colibri genoemd. Het betreft een eenmotorige turbine helikopter die naast de piloot nog vier personen kan vervoeren. De kist heeft een cruise speed van 240 km/h en een MTOW van 1700 kg. Naast de cabine voor personenvervoer is er ook een ruimte voor het vervoer van vracht. Door de geïntegreerde staartrotor is het geluidsniveau van de helikopter lager dan kisten met een open staartrotor. Met een lengte van 11,52 en een hoogte van 3,60 meter is de helikopter erg compact.

VIP-vervoer

Met de nieuwe helikopter zijn we beter in staat om te voldoen aan de wensen van VIP vervoer. Het grote voordeel van personenvervoer met de helikopter is het vermijden van drukte op wegen en vliegvelden. Een vergadering in bijvoorbeeld Brussel, is per auto vanuit het midden van het land al snel drie uur rijden, de verkeersdrukte niet meegerekend. De vluchtduur met een helikopter is ongeveer een uur. Dus alleen hierop wordt al vier uur kostbare tijd bespaart. Vergeleken met reguliere lijnvluchten per vliegtuig, is de reistijd weer het grootste voordeel. Hoewel de vluchttijd tot het centrum van Parijs 2,5 uur duurt, is het niet nodig om naar Schiphol te gaan. Ook de wachttijd op het vliegveld is niet van toepassing. Bovendien zetten we de passagiers zo dicht mogelijk bij de bestemming af. Naar een vergadering in Parijs en weer terug binnen zes uur dat lukt niet met een reguliere lijnvlucht. Indien gewenst combineren we de helikoptervluchten met personenvervoer in een luxe VIP bus.

Rondvlucht (op locatie)

Wekelijks vliegen we een groot aantal rondvluchten op vaste locaties door het land. Dit vraagt veel van onze bezetting. Daarom is de nieuwe helikopter een welkome aanvulling. Naast de vaste rondvluchtdagen zijn we veel aanwezig bij bedrijfsfeesten, festivals en andere evenementen voor rondvluchten op locatie. Zeker als dit soort activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden, is een extra helikopter onmisbaar.

Kortom, we zijn blij dat de PH-PDK in gebruik is genomen. Hiermee kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn als het gaat om helikoptervluchten. Neem contact met ons op voor een vervoersoplossing op maat of een rondvlucht. Via onze webshop kunt u een rondvlucht voor uzelf of als cadeau bestellen.