CO2-certificering

Duurzaamheid

Kwaliteit, innovatie en veiligheid staan al sinds de oprichting van HeliFlight hoog in het vaandel. Als Veluws bedrijf weten we hoe belangrijk de natuur is. In dit kader is besloten om HeliFlight B.V. te certificeren voor de CO2 prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO).

De CO2 prestatieladder certificering heeft ons meer inzicht gegeven in de CO2-uitstoot. Het verminderen van CO2-uitstoot binnen de luchtvaart is een flinke uitdaging die we graag aangaan.

In het kader van de certificering heeft HeliFlight een programma met doelstellingen ter vermindering van elektriciteit-, brandstof- en gasverbruik.

Participatie

HeliFlight neemt deel aan de bijeenkomsten van de Vereniging Brandstofreductie Noord-Oost Nederland. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten wordt gezamenlijk gesproken over en gewerkt aan (de implementatie van) nieuwe reductiemaatregelen.

Meer informatie is te vinden op de website van de vereniging:

Sectorinitiatief Brandstofreductie Noordoost-Nederland

Documentatie

HeliFlight publiceert diverse documenten die betrekking hebben op de CO2-Prestatieladder. Onder andere de nieuwsberichten die 2x per jaar worden gemaakt:

Nieuwsbericht 1 (2020)

Nieuwsbericht 2 (2019)

Sector- en ketenintiatieven

CO2-managementplan

Certificaat

Na certificatie wordt het certificaat met link naar onze bedrijfspagina bij SKAO hier opgenomen.