Sling loading met de helikopter

Hijsen met de helikopter

Een helikopter kan vliegen door een luchtverplaatsing in een neerwaartse beweging te sturen. Door de richting te veranderen kan de kist zich verplaatsen. Door het opwaartse vermogen van helikopter is het mogelijk om een sling loading vlucht uit te voeren. Hiermee bedoelen we dat de helikopter een last meekrijgt welke onder de kist wordt opgehangen. Afhankelijke van het maximale startgewicht en het eigen gewicht van de helikopter kunnen aanzienlijke onderdelen worden gehesen. Vervolgens kan er naar plaatsen worden gevlogen waar bijvoorbeeld gewoon wegverkeer moeilijk kan komen.

Moeilijk bereikbare plaatsen

Overal ter wereld zijn er plaatsen waar wegverkeer moeilijk kan komen. Als er vervolgens een technische installatie of een ander onderdeel naar deze plaatsen moet worden vervoerd, kan dit alleen maar door de lucht. Wij voeren sling loading vluchten uit voor deze situaties, zowel in Nederland als daarbuiten. Ook komen wij in actie wanneer een deel van een transporttraject te lang duurt voor het specifieke transport. Dit kan zijn door een lastig of een afgesloten traject. Maar soms is de snelle transporttijd cruciaal, in dat geval biedt een helikopter de oplossing.

Sling loading vluchten uitvoeren

Naast goederen vervoeren wij ook personen. Het kan voorkomen dat de locatie waar een persoon moet wezen, niet geschikt is om te landen. In dat geval kunnen wij een persoon met de lier laten zakken en weer oppikken. Ander voorbeeld van sling loading is het door de lucht vervoeren van een object ter reclame. Met een voorwerp onder de helikopter valt een vlucht goed op. Door de helikopter vervolgens ook nog eens van reclame te voorzien kunt u met ons demoteam een leuke reclamestunt uithalen.

Wilt u meer weten over hijsen met de helikopter en vervoer door de lucht? Neem dan contact met ons op.

Voorbeelden van sling loading

  • Transport van uitzonderlijke goederen

  • Bluswater naar brandhaard brengen

  • Vervoer waar wegtransport niet mogelijk is

  • Personenlift op lastige locaties

  • Objecten vervoeren ter promotie

Sling loading vlucht aanvragen